Fjern “kebabringen” i Lillestrøm

Lillestrøm FrP ønsker å fjerne forbud mot å selge mat etter klokken 02.00 i sentrum.

På tide å fjerne “kebabringen”

Fremskrittspartiet er godt fornøyd med forslag om at utelivsnæringen kan få holde åpent lenger og skjenke lenger enn i dag.

Det er viktig å ha et utelivstilbud i kommunen, og det er viktig å ha rammevilkår som bidrar til at folk faktisk velger å gå ut her, fremfor å reise til Oslo og andre steder.

Derfor er vi også glade for at vi fikk snudd administrasjonens vedtak om å nekte 18-åringer adgang på Ellies. Alternativet er at de reiser til Oslo eller avholder fester i privatboliger.

Det som forundrer oss er at det tviholdes på kebabringen som innebærer forbud mot å selge mat i Lillestrøm sentrum etter klokken 02.00. Argumentet som benyttes er at slik matservering medfører økt uro i sentrum. Ja, det blir sannsynligvis noe mer uro av at folk oppholder seg i sentrum og kjøper seg en hamburger etter utestedenes stengetid, men det er utrolig godt da.

Jeg skal innrømme at det er en stund siden jeg var på byen til stengetid selv, men jeg husker fortsatt hvor godt burgeren på Løkkans smakte før vi reiste hjem.

Regler for lov og orden er de samme uansett når på døgnet man befinner seg. De som bryter loven får ta konsekvensene av dette individuelt. Denne formen for “kollektiv avstraffelse” ønsker ikke FrP. Vi vil at folk skal få kjøpe mat når de er sultne.

Politiet er blant de som har anbefalt en tidligere stengetid for matservering. Det hele koker fort ned til en diskusjon om politiets ressursbruk og behov for tilstedeværelse i bybildet på et tidspunkt hvor de sikkert gjerne skulle hatt færre operative patruljer.

Det er mulig å forstå politiets argument, men vi vil ikke at dette skal være førende for kommunens politikk.

Lillestrøm FrP ønsker å fjerne kebabringen, slik at folk flest kan gå mette og fornøyde hjem fra byen. Da slipper de også risikoen ved å sette pizzaen i ovnen når de kommer hjem på natten.

Av Ronny Røste – 2. kandidat Lillestrøm FrP