Anita Borgvang besøker Åråsveien bo- og omsorgssenter

Lillestrøm FrPs fraksjonsleder tok denne tirsdagen (25. mars 20) turen til dagsenteret ved Åråsveien bo- og omsorgssenter.

Åråsveien dagsenter (aktivitetssenter) består av 7 tilrettelagte plasser for mennesker med demenssykdom. Her kan de ha det trygt og godt i en mindre enhet hvor det er mulig å bygge relasjoner uten stress og forstyrrelser.

Her styrer de dagen selv og har mulighet til å være ute på turer hver dag uansett årstid, eller de kan benytte seg av en egen sansehage som er rett utenfor døra. Innendørs koser de seg med spill, dans, baking, trening, god mat og samtaler hvor den enkelte er i fokus. Noen dager kan det også være greit å bare slappe litt av. Her er alt mulig!

Gruppeaktivitet på dagsenteret.

Vil at dagsentret skal bestå

Dagsenteret har vært truet med å bli lagt ned og flyttet til Pålsetunet dagsenter i Fetsund. Lillestrøm FrP fikk heldigvis fanget opp hva som var på gang og kunne dermed bidra til at dette ble avverget. Nå skal det settes ned en gruppe bestående av både fagmennesker, pårørende og administrasjon. De skal utrede et forslag til hvordan kommunens dagsentre skal fungere. Dette håper Lillestrøm FrP vil bidra til at Åråsveiens spesialiserte og tilrettelagte tilbud samt kompetanse vil bestå.

Anita Borgvang på besøk ved Åråsveien bo- og omsorgssenter.

For et fantastisk sted og for noen utrolig hyggelige fagpersoner og brukere, sier Anita Borgvang. Hun uttrykker stolthet over å være helsepolitiker i en kommune med så dyktige og dedikerte fagfolk. Her var det gode samtaler, latter, nærhet, engasjement, lite stress og mye varme. Tusen takk for den fantastiske jobben dere gjør.

Vi kjempet for å få på plass en demenskoordinator i tidligere Skedsmo kommune. Det lyktes vi med takket være Lone Kjølsrud (FrP) og hennes utrettelige innsats. Trude Solberg gjør en formidabel jobb som demenskoordinator i Lillestrøm kommune. Hun bidrar både med sin faglige innsikt og klokskap. Godt å ha en slik person med på laget! Det bidrar til at demensomsorgen blomstrer både i Åråsveien og i kommunen forøvrig.

Tusen takk for den varme mottagelsen, stråler en fornøyd Anita Borgvang. Jeg kommer mer enn gjerne tilbake når det blomstrer og gror i sansehagen og pølsene er klare på bålpanna!

Alle bilder er publisert med godkjennelse av de involverte.